Thomas van WhyNot

Thomas van WhyNot heeft naast zijn videografisch talent ook een talent voor quizzen. Geen van beide kan hij op dit moment uitvoeren, maar op zijn website kan je schijnbaar wel een coronadealke doen. Snel een offerte aanvragen voor de reclamefilm van je leven is de boodschap dus.

Hoe verandert de lockdown je job?

Als student vertoonde ik tekenen van uitstelgedrag. Nog een chance want als zelfstandige is dat een must. Er is ALTIJD werk. Maar je moet focussen en prioriteit kunnen geven aan opdrachten en deadlines. 

Dingen als cameraprofielen uittesten, showreels maken, nieuwe gadgets proberen, portfolio updaten… basically alles wat in eerste plaats voor jezelf is, stel je dan makkelijk uit. Maar dat excuus valt nu weg en nu moet ik ironisch genoeg net als tijdens die examenperiodes alle zeilen bijzetten om alles rond te krijgen. Niet dat het zich METEEN vertaalt naar cold hard cash maar het is zeker geen verloren werk. 

Wat doe je om je klanten enthousiast te houden?

Wel, net voor heel dit coronagedoe hebben we nog een heleboel nieuw materiaal aangekocht. Goeie timing he? Omdat we dat nu niet meteen kunnen inzetten bij klanten heb ik er een punt van gemaakt om banale huishoudelijke handelingen zo interessant en cinematisch mogelijk in beeld te brengen! 

Het resultaat post ik dan als ‘couragetapes’ op de Facebookpagina van WhyNot. Ondertussen leer ik met dat gerief werken en ben ik alsnog creatief bezig. Nooit eerder gestelde levensvragen als ‘Hoe maak ik mijn vaatwas legen visueel interessant?’ steken nu spontaan de kop op. 

Stel je nu orde op zaken of ga je op zoek naar nieuwe producten en/of manieren om je business verder uit te bouwen?

We zijn bij WhyNot sowieso al heel flexibel maar als er nu een mailtje of opdracht binnenkomt proberen we die klant hun vraag zo goed mogelijk te begrijpen om zo flexibel en snel mogelijk te handelen. Ook nu klanten het budgettair moeilijker hebben. Dus allen naar www.whynot.digital, hier hoef je niet aan te schuiven in uw auto voor uw coronadealke!

Heb je nieuwe talenten en passies ontdekt? 

Er is vooral tijd om met de bestaande bezig te zijn vind ik. Ik ben altijd graag bezig geweest met camera’s en montage en de technische aspecten ervan, maar het is al lang niet meer zo dat ik ergens onvoorbereid toekom bij een klant ‘en er dan maar aan begin’. In den beginne was ik tijdens een event of bij een bedrijfsvideo eerder ‘verslaggever’ en probeerde ik zo veel mogelijk vast te leggen.

Nu bekijk ik dat anders en weet ik op voorhand al welke shots ik wil en waarvoor ze moeten dienen in de montage. Dat komt omdat ik op kantoor meer tijd spendeer aan pre-productie en nadenk hoe ik de boodschap best vertaal naar beeld. De video wordt gemaakt nog VOOR er op record gedrukt is. Nu ‘maak’ ik een video ipv hem te ‘verslaan’. En dat is veel interessanter. 

Outfit tijdens lockdown: sweatpants of jeans?

Jeans. Sweatpants zijn als kostuumbroeken, als je dat niet gewoon bent voelt dat raar om een hele dag in rond te lopen. Zeker als je probeert te doen alsof er niks veranderd is om er zo de moed in te houden. 

Favoriete boeken? Waarom zou je ze aanraden?

Boeken stapelen zich hier eerder op dan dat ze gelezen worden. Ik kan geen boekenbeurs of rommelmarkt verlaten zonder er één te kopen maar ik kan ook mijn tv niet opzetten zonder een serie te bingen. Momenteel is daar The Plot Against America te bekijken. Wreed interessante serie in een alternatieve geschiedenis tijdens WOII met een fascistische Charles Lindbergh als Amerikaans president ipv Roosevelt. 

Je krijgt alle subtiele veranderingen en pesterijen te zien vanuit het oogpunt van een Amerikaans joodse familie. Als je dan uw geschiedenislessen over de Europese joden herinnert wordt het helemaal een thriller. 

Het is gebaseerd op een boek van Philip Roth, telt dat ook?

Favoriete app op je smartphone en waarom?

Ik ben heel hard fan van mijn Mail-applicatie dezer dagen. Normaal poppen daar de hele dag door notificaties op als puisten, nu ben ik blij als er een keer een rood bolleke verschijnt. 

Wat is het eerste dat je na de lockdown zal doen?

Een pint drinken op een ander terras als het mijne. En vooral met fysiek aanwezige vrienden. Ik heb het intussen wel gehad met al dat gefacetime, gezoom en gehousparty

Coronadealke doen? Die slag is hier te slaan. Via Instagram volg je alle avonturen van Thomas in lockdown.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: