Stefanie van Bantoe

Stefanie van Bantoe is een straffe madam die haar hart in Afrika verloren heeft. In haar eentje Mauritanië of Malawi doorkruisen heeft ze helemaal geen probleem mee. Stefanie komt dan ook keihard op voor duurzaam toerisme. De verwezenlijking daarvan is Bantoe, waarmee ze jou op een verantwoorde manier meeneemt naar de onbekende parels van Afrika.

Wat doe je om je klanten enthousiast te houden?

Ik probeer via verschillende kanalen aangepaste content te brengen. Zo heb ik reeds een ‘Afrika kennis quiz’ uitgewerkt en ben ik nu bezig met interviews af te nemen met mijn lokale gidsen in de verschillende landen en zo meer te weten te komen over de Covid-19 crisis in hun land. Volgende week zal een eerste interview uitgestuurd worden over Oeganda en de huidige situatie ter plaatse. 

Hoe verandert de lockdown je job?

De lockdown heeft mijn job volledig veranderd. Enerzijds moeten alle geboekte reizen herzien worden of geannuleerd worden. Anderzijds komen er ook geen nieuwe klanten binnen vermits de onzekerheid te groot is om toekomstige reizen vast te leggen. De impact is enorm groot en plots is er heel veel tijd over, waar voordien tijd te weinig was. Ik probeer deze tijd nu aan te wenden om nieuwe concepten/ideeën uit te werken. 

Stel je nu orde op zaken of ga je op zoek naar nieuwe producten/manieren om je business verder uit te bouwen? Zo ja, wat doe je dan?

Inderdaad. Ik heb in samenwerking met Elien 🙂 de website herschreven zodat hij helemaal SEO proof is en ik ben ook nieuwe business ideeën aan het uitdenken. Wat dat juist inhoudt, blijft nog even een verrassing 😉

Heb je nieuwe talenten en passies ontdekt? 

Ik ben vooral een aantal oude passies terug onder het stof aan het halen. Zo heb ik al heel veel gekookt en gebakken, ben ik een sjaal aan het breien en ben ik me volop aan het voorbereiden om in het najaar een marathon te lopen. Hopelijk is dat in het najaar wel mogelijk … 

Outfit tijdens lockdown: sweatpants of jeans?

De dag begint steevast in pyjama maar meestal kleed ik me in de namiddag toch om. Zo voel ik me nog een beetje in de ‘reële wereld’ en zie ik er op mijn paasbest uit om boodschappen te doen 😉

Favoriete boeken? Waarom zou je ze aanraden?

‘Weg naar huis’ van Yaa Gyasi is mijn laatste nieuwe favoriete boek. Het gaat uiteraard over Afrika, meer bepaald over het leven van twee halfzussen in Ghana en hun nakomelingen, van 300 jaar geleden tot vandaag.

Favoriete app op je smartphone?

Dat is momenteel Strava en Zoom. Strava om alle hardloopactiviteiten vast te leggen en Zoom om toch een beetje in contact te blijven met de buitenwereld.  

Wat is het eerste dat je na de lockdown zal doen?

Een vliegticket naar ergens in Afrika boeken 🙂 Door de lockdown heb ik verschillende prospectie-reizen moeten annuleren, o.a. naar Tanzania, Eswatini en Marokko. Ik hoop zo snel mogelijk weer naar daar te kunnen reizen, goede contacten met lokale agenten te kunnen leggen en mijn klanten inspireren voor hun volgende reizen. 

Kriebelt het al om te vertrekken? Wegdromen doe je op de website van Bantoe en ook op de Instagram-pagina is heel wat inspiratie te vinden.

Stefanie op prospectie voor Bantoe.

Stefanie op prospectie voor Bantoe.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: