Maxine van Maxine Stevens Stories

Maxine Stevens makes you wanna have babies. Haar sprekende foto’s van jonge gezinnen lopen over van liefde en dat zorgde het afgelopen jaar voor heel wat groei – niet alleen bij die baby’s, maar ook bij haar bedrijf. Ze verscheen in zowel Flair België als Flair Nederland en deed er haar verhaal. Door de coronacrisis kunnen alle geplande shoots tot nader order niet doorgaan. Wat ze doet in tijden van lockdown lees je hier. 

Wat doe je om je klanten enthousiast te houden?

Als fotograaf mag ik helemaal geen shoots meer organiseren, want dat is uiteraard te risicovol en niet essentieel. Mijn klanten hoeven daar op zich weinig last van te ondervinden omdat de shoots verplaatst worden naar later in het jaar. Momenteel post ik vooral inspiratie op social media, en onderhoud ik mijn maillijst door regelmatig tips & tricks te sturen. Dat kan gaan van hoe je je eigen foto’s maakt of bewerkt, tot hoe wij als gezin de lockdown ervaren. Dus herkenbare, inspirerende content. 

Hoe verandert de lockdown je job?

Er valt een groot onderdeel weg, namelijk fotoshoots. Maar sinds een aantal maanden heb ik een webshop met Lightroom presets om je eigen foto’s in 1 klik te bewerken. Die was op enkele weken tijd énorm succesvol, dus ik heb het geluk gespaard te blijven van de zwaardere economische gevolgen van deze lockdown. 

Mijn dagen spendeer ik nu vooral tussen mijn kindjes met mijn laptop op de schoot. Mijn klantenservice en Facebook ads zijn intussen uitbesteed, dus ik ben zelf vooral bezig met het schrijven van mailings, het maken van nieuwe producten, en me te verdiepen in marketingvormen die ik momenteel nog niet gebruik, zoals Pinterest en Google. 

Stel je nu orde op zaken of ga je op zoek naar nieuwe producten en/of manieren om je business verder uit te bouwen? Zo ja, wat doe je dan?

In de mate van het mogelijke probeer ik vooral vooruit te geraken: nieuwe producten, nieuwe marketingtechnieken uitproberen. Ik ben constant aan het nadenken over waarmee ik mijn klanten nog kan helpen of op welke manieren ik nog zichtbaarder of waardevoller kan zijn voor hen. En dat kan ook echt heel leuk zijn, zoals toen ik ‘in Tiktok viel, en er niet meer uitgeraakte’. Fun verzekerd!

Heb je nieuwe talenten en passies ontdekt? Welke? 

Lipsyncen op Tiktok! Ik ben er stiekem heel slecht in, maar na een uur oefenen lukt het me gelukkig om 1 video goed te krijgen. En de iets serieuzere skills (hoewel ik Tiktok ook heel serieus neem als marketingmedium): ik heb net een Pinterestcursus gevolgd en een cursus Google Adwords. Ik hoop dat dit nog nieuwe talenten worden van me :-).

Ik ben blijkbaar ook veel beter in multitasken met kinderen dan ik dacht. En vooral: het lukt me om met een minimum aan uren toch nog genoeg gedaan te krijgen. Overwinning!

Outfit tijdens lockdown: sweatpants of jeans?

De eerste dagen liep ik tot de middag in mijn pyjama. Maar nu ik zichtbaarder ben op social media probeer ik me iets toonbaarder te maken voor de mensen die kijken. Niet dat sweatpants niet goed zijn, maar ik denk altijd dat mensen vooral op social media komen om zich te ontspannen en om even weg te zijn van de wereld. Dan is het leuk om een iets mooier plaatje voorgeschoteld te krijgen dan je eigen werkelijkheid :-D. 

Favoriete boeken? Waarom zou je ze aanraden?

The e-myth: over ondernemen en waar veel kleine bedrijven de mist ingaan. 

Girl, stop apologizing: vond ik superinspirerend als vrouw. 

Influence: om de basisprincipes van marketing nog eens op een rijtje te hebben (urgency, authority … )

Favoriete app op je smartphone en waarom?

De lightroom app! Constant ben ik mijn foto’s aan het bewerken in de Lightroom app. Het is software die ik als fotograaf ook gebruik op mijn laptop en waarmee je een heel vlotte workflow hebt qua bewerking en organiseren van je foto’s. 

Sinds enkele maanden gebruik ik ook de gratis app op mijn mobiel en gebruik ik mijn eigen presets, zowel op mijn telefoonfoto’s als op mijn camerafoto’s (die ik snel even overzet naar mijn telefoon). Op die manier heb ik in 1 klik een goede bewerking. 

Wat is het eerste dat je na de lockdown zal doen?

Op restaurant gaan! Want wij wonen ‘op den buiten’ en hebben géén food delivery. Dus dat.

Maxine deelt op haar website en Instagram talloze tips om aan het fotograferen te slaan. Daarnaast heeft ze ook de perfecte preset voor je klaar. Klik hier voor de perfecte foto!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: