Marlies van Purpose

Marlies van Purpose maakt niet zomaar handtassen en lederen accessoires. Haar creaties hebben een doel: ze zijn duurzaam en ecologisch verantwoord. Voor haar ontwerpen maakt Marlies gebruik van restleer, dat ze zorgvuldig uitzoekt. En ook voor herstellingen ben je bij haar aan het juiste adres.

Wat doe je om je klanten enthousiast te houden?

Purpose is iets wat ik onder normale omstandigheden in bijberoep doe. Ik probeer die structuur ook een beetje te behouden, dus ik werk nog steeds op dezelfde dagen aan Purpose. Ik werk voornamelijk op bestelling en daarvoor komen mensen bij me langs om hun perfecte combinatie samen te stellen.

Onder de huidige omstandigheden kan dit momenteel niet dus is het niet zo dat de bestellingen vlot binnenkomen. Ik probeer vooral mijn communicatie zoals ze voorheen was verder te zetten: progress-foto’s, filmpjes in mijn studio en afgewerkte producten delen.

Daarnaast ben ik ook een samenwerking gestart met Belgunique (dat stond al even op de planning) en update ik beetje bij beetje ook de webshop. Vooral met als doel de tassen en accessoires uit voorraad zo veel mogelijk te verkopen.

Hoe verandert de lockdown je job?

Ik werk met restleder. Dat leder ga ik om de zoveel maanden uitzoeken bij lederhandels, zetelfabrikanten etc. Momenteel kan ik dat dus niet doen. Het is ook niet iets wat je even snel online besteld.

Ik probeer vooral voor de reeds bevestigde bestellingen waarvoor ik het ‘juiste’ leer niet op voorraad heb een alternatief uit te werken. De klant beslist natuurlijk gewoon of ze daarmee akkoord gaan of liever afwachten.

Stel je nu orde op zaken of ga je op zoek naar nieuwe producten en/of manieren om je business verder uit te bouwen?

Het plan was om mijn boekhouding eindelijk eens gedisciplineerd bij te houden en enkele ideeën uit te werken die in mijn hoofd zitten, maar de realiteit is dat er toch nog steeds van alles tussenkomt. Ik ben namelijk ook mijn keuken op mijn eentje aan het opfrissen, en ja, dat had ik nogal onderschat :-). 

Heb je nieuwe talenten en passies ontdekt? 

Zoals ik al vermeldde, ben ik mijn hele keuken aan het schilderen en ik voorzie er ook leuke lederen greepjes aan. Vroeger heb ik nog een opleiding meubelrenovatie gevolgd en ik moet bekennen dat het door met de keuken bezig te zijn precies een beetje begint te kriebelen. 

Outfit tijdens lockdown: sweatpants of jeans?

Na dag één heb ik meteen beslist om me elke dag gewoon te kleden en op te maken zoals ik anders zou doen. Ik merk dat ik dat echt nodig heb om gefocust de dag door te gaan. Anders blijf je toch maar een beetje in die ‘lazy sunday’ mood de hele dag. Ook al heb ik ook soms wel eens van die dagen hoor tussendoor (en niet persé op zondag :-)). 

Favoriete boeken? Waarom zou je ze aanraden?

Ik heb niet echt een favoriet boek. Ik hou vooral van lichte romcom-boekjes, alla Santa Montefiore. Op dit moment ben ik een boek aan het lezen – Weg van liefde (Alain de Botton) – dat me echt verrast. Die kerel slaat nagels met koppen als het om gaat om hoe we in relaties staan en wat we allemaal niet zeggen maar wel zouden moeten doen. 

Favoriete app op je smartphone en waarom?

Ik moet bekennen dat ik een Insta-addict ben. Ik ben sowieso een grote fotografie-fan en vind het nu wel heerlijk om leuke stories te maken. Zo heb ik toch nog iets van interactie met mensen en vrienden in deze ‘eenzame’ tijden (ik woon alleen). 

Wat is het eerste dat je na de lockdown zal doen?

Op stap. Gaan dansen. Plezier maken. Lachen. Uit eten. Zoveel en zolang als ik kan!

Marlies heeft een topactie klaar voor moederdag! Zeker eens checken via haar website. En ook op Instagram kan je al haar creaties en het proces ervan volgen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: