Klara van De Keyser en De Kok

De enthousiaste Klara en Guy runnen sinds acht jaar De Keyser en De Kok. Een prachtige feestlocatie in een oud herenhuis in Zaffelare -of all places- waar je terecht kan voor al je feesten. Net voor de covid-19-crisis planden ze een lunchrestaurant te starten maar dat ging dus niet door. Hoe pakken zij lockdown aan?

Wat doe je om je klanten enthousiast te houden?

Ik probeer vooral om heel lekker eten te maken waar je blij van wordt! Elke week op vrijdag presenteren we een andere schotel, met vooral veel groenten die we geleverd krijgen van een lokale bioboer. Ik word enthousiast van zijn aanbod, en probeer dat over te brengen op mijn klanten.

Tijdens de week maken we op dinsdag en donderdag versgebakken flatbread met pulled pork of voor wie liever geen vlees eet, kruidige frittata. Je krijgt er ook nog een fris slaatje bij en verse soep. Ook weer op basis van verse biogroenten en elke keer anders! Elke keer weer een verrassing dus!

Hoe verandert de lockdown je job? 

Wij hebben echt àlles moeten omgooien! We waren eigenlijk net van plan om een lunchrestaurant te beginnen. We zijn vooral gekend als feestlocatie met grote tuin, denk communiefeesten, trouwrecepties, babyborrels… 

We hebben altijd een heel druk voorjaar en een drukke zomer maar de wintermaanden waren een beetje te rustig. Vandaar het idee om met een lunchrestaurant wat meer continuïteit te bereiken. De nieuwe meubels en verlichting waren net besteld toen het coronavirus toesloeg en serieus wat roet in het eten strooide. 

Wat doe je dan? Nadat de eerste paniek was weggeëbd hebben we ons lunchidee vertaald naar een originele take-away. En dat blijkt nu wel aan te slaan! Maar goed ook want van feesten komt er dit voorjaar helemaal niks terecht en wie weet hoe lang het nog duurt eer verschillende generaties weer samen mogen (en durven) komen om te feesten…

Stel je nu orde op zaken of ga je op zoek naar nieuwe producten en/of manieren om je business verder uit te bouwen?

Het is allemaal nog nieuw en elke dag leren we bij en sturen we bij. 

Heb je nieuwe talenten en passies ontdekt? 

Mijn passie is nu absoluut flatbread! Zo zalig om te maken. Het werkt ook haast therapeutisch: mengen, kneden, rollen… Héérlijk gewoon. En leuk om te experimenteren met nieuwe smaken. Het volgende is een glutenvrije variant. Best een uitdaging!

Outfit tijdens lockdown: sweatpants of jeans?

Ik vind het heerlijk om op de dagen dat de take-away niet open is lekker lang in pyjama of comfy tricot jumpsuit rond te lopen. In de keuken zelf draag ik dan een jeans met t-shirt en schort. En in het weekend doe ik iets moois aan, een jurk of een meer geklede jumpsuit hebben dan mijn absolute voorkeur.

Favoriete boeken? Waarom zou je ze aanraden? 

Tja, ik heb mijn kookboeken weer ontdekt als extra inspiratiebron. Ik wacht ook vol ongeduld op de levering van Falastin, het nieuwe kookboek van Sami Tamimi. Schijnt echt de moeite te zijn.

Favoriete app op je smartphone?

Whatsapp om te chatten en videobellen. en Instagram. Heerlijk plaatjes kijken. en zo ontdek je ook veel, zo heb ik ook Elien gevonden op Instagram!

Wat is het eerste dat je na de lockdown zal doen?

Vrienden en familie eens heel hard vastpakken, ik denk dat ik dat het hardste mis. En verder niks speciaals. Ik hoop vooral dat we na de lockdown niet terug gaan tot het gewone normaal, want dat bleek toch niet echt te werken…

Bestellen bij De Keyser en De Kok? Dat kan elke dinsdag en donderdag via deze link.

Hun avonturen op Instagram volg je hier

Eén opmerking over 'Klara van De Keyser en De Kok'

  1. De Keyser en de Kok…spijtig maar te ver voor mij…Anders zou ik zeker bestellen. Groetjes van Rosy , Tante van weleer.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: