Katrien van Indesi

Nieuwe merken en fris design, daarvoor moet je bij Indesi zijn. Katrien houdt in de Kortrijksestraat al zeventien jaar haar zaak open. Op zoek naar een frisse look voor je interieur of het perfecte cadeau? Dan ben je hier zeker en vast aan het juiste adres. Bovendien kan je momenteel online bestellen, en Katrien levert alles persoonlijk én coronaproof af aan jouw voordeur.

Wat doe je om je klanten enthousiast te houden?

Nu hebben mensen er echt nood aan om iemand te steunen of te feliciteren met een verjaardag enz… Want geven is graag zien. Ik informeer hen vooral via instagram en Facebook en af en toe eens een mailing.

Hoe verandert de lockdown je job?

De eerste week na 13 april was voor mezelf mentaal een echte lockdown. Het ‘moeten sluiten’ was even moeilijk te plaatsen. In de beginjaren van Indesi ging de winkel nooit toe, nu nemen we twee keer per jaar verlof en ik zorg ervoor dat er telkens maar één zaterdag in deze periode zit. Het moest zo en kon niet anders, dacht ik altijd ;-).

Na mijn eigen lockdown-periode, besefte ik dat we uit elk nadeel ook een voordeel kunnen halen. Het ligt gewoon aan onszelf. 

Daarom ging ik van fulltime winkel naar parttime winkel. En de andere helft van de dag ga ik knutselen, de fiets op of skeeleren met de kinderen.  

Ondertussen is het schoolwerk erbij gekomen, en zo kunnen we eindelijk terug wat ritme in ons leven steken.  ’s Morgens even juf, daarna bestellingen en leveringen in orde brengen. En het geluk hebben dat een man na zijn werkuren van thuis uit, de kok in huis is. Zo genieten we ’s avonds nog van een fijn moment als gezin.   

Stel je nu orde op zaken of ga je op zoek naar nieuwe producten en/of manieren om je business verder uit te bouwen?

Even dacht ik aan een online webshop, maar dat viel al snel terug naar af. Ik sta voor lokaal shoppen, de band met mijn klanten en de leuke gesprekjes.

Ik wilde me nu dus vooral spitsen op mensen gelukkig maken in deze moeilijke periode. Een mama die toch graag haar dochter wil verrassen met een waardebon op haar verjaardag. Een vriendin die via een geschenkje laat weten dat ze goud waard is, …

Zo heb ik dus nog meer op Facebook en Instagram gericht. Via berichtjes komen we samen tot het ideale (eigen verwen)geschenkje. En zoals ik reeds schreef ook uit iets negatief komt iets positief! De vrolijke gezichten wanneer ik ga leveren… Zalig! 

Ik heb me lang de vraag gesteld: wat met moederdag? Zullen we open zijn?  Maar we mogen er niet over nadenken. De conclusie is: we blijven ook het weekend van moederdag aan huis leveren, ook al is onze winkel open. Veel mensen hoeven dan ook hun huis nog niet uit en kunnen toch iemand gelukkig maken.

Heb je nieuwe talenten en passies ontdekt?

Mijn talenten, haha… Vooral beseffen dat ik echt geen persoon ben om stil te zitten. En dat genieten voor mij echt bezig zijn is, voor Indesi of met de kinderen.

Ook krijg ik al te horen, dat ik alvast mijn tijd met de kinderen goed aan het inhalen ben met mijn creativiteit.

Outfit tijdens lockdown: sweatpants of jeans?

Comfy zomerkleedjes en sneakers, het ideale weer!

Favoriete app op je smartphone?

Instagram: een beeld zegt soms meer dan woorden.

Wat is het eerste dat je na de lockdown zal doen?

Het eerste wat ik zal doen na de lockdown is met mijn zus en broers afspreken, mijn ouders zie ik nog aangezien we er naast wonen.

En daarna eens met vrienden samen een glas drinken. Voor de rest in het weekend proberen een iets legere agenda te behouden. En meer genieten van de kleine dingen zoals we nu doen.

Zo zie je maar uit elke situatie leer je iets 😉

De collectie checken en online bestellen doe je via de Facebook en Instagram van Indesi.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: