Katrien van Dier-en-Vriend

Katrien Tanghe is dierenarts en zaakvoerder van Dierenartsencentrum Dier-en-Vriend in Ruddervoorde. Een team van drie dierenartsen en één assistent staan er voor je klaar. En of het nu je hond, kat, konijntje of andere knaagdieren zijn, ze zijn er meer dan welkom. Katrien en haar team scholen zich nog steeds bij en zo kunnen ze ook diensten als dermatologie en orthopedie aanbieden.

Wat doe je om je klanten enthousiast te houden?

We proberen elke dag iets op Facebook te plaatsen. Hoe dan ook proberen we op onze pagina enkel goed nieuws te brengen, zoals foto’s van een schattige pup. Maar ook info over hoe wij in de praktijk omgaan met de maatregelen.

Hoe verandert de lockdown je job?

Heel erg. We behandelen nu enkel dringende gevallen, zieke dieren. Geen preventieve diergeneeskunde meer zoals vaccinaties (wel bij pup of kitten) of gezondheidscontroles.  Dit betekent dat wij blijven werken maar veel minder patiënten per dag zien. We blijven dus in contact komen met eigenaars. 

Social distancing is niet altijd zo eenvoudig want iemand moet het dier toch vasthouden. We proberen zoveel mogelijk onze handen te wassen, dragen mondmaskers enz. Ook mag er maar telkens één begeleidende persoon binnen. Dat wil zeggen dat dit een hele organisatie is voor onze assistente. Zij is 3 weken werkloos geweest maar omdat onze praktijk een balie heeft voor afhalen voeding en medicatie was het niet langer uit te houden om die gesloten te houden.

Stel je nu orde op zaken of ga je op zoek naar nieuwe producten en/of manieren om je business verder uit te bouwen?

We zijn 10 maanden geleden pas verhuisd naar een nieuwbouw en zijn nu een dierenartsencentrum. Jammer dat we onze nieuwe services op dit moment niet kunnen benutten. Ikzelf heb in februari examens gedaan in Luxemburg aan de ESAVS (European school for Advanced Veterinary studies) in de specialisatie dermatologie bij kleine huisdieren en ben geslaagd. 

Ik moet nu in een bepaalde tijdsperiode 100 huidgevallen verzamelen om dit extra diploma te behalen maar wegens niet voldoende patiënten weet ik ook nog niet hoe ik dat zal doen. 

Verder kunnen wij geen nieuwe zaken aanbieden. We proberen gewoon iedereen zo goed mogelijk te helpen.

Heb je nieuwe talenten en passies ontdekt?

Ook al hebben we minder patiënten, we doen er langer over per patiënt omdat we proberen de mensen niet met elkaar in de wachtzaal te zetten, dus er is niet veel tijd over. De tijd die er over is, probeer ik zoveel mogelijk met mijn kinderen te spenderen.

Outfit tijdens lockdown: sweatpants of jeans?

We werken meestal in jeans en operatiekledij

Favoriete boeken? Waarom zou je ze aanraden?

Als ondernemer: Onderneemster zoekt sterk merk 

Als ontspanning: boeken van Kate Morton of Lucinda Riley

Favoriete app op je smartphone?

Om met mijn vrienden contact te houden Whatapp en FaceTime. 

Wat is het eerste dat je na de lockdown zal doen?

Afspreken met familie en vrienden want die mis ik verschrikkelijk. En tennissen! Want normaal begint het seizoen in april en we kijken daar elk jaar zo naar uit.

Meer over Dier-en-Vriend kan je vinden op de Facebook-pagina en website.

Eén opmerking over 'Katrien van Dier-en-Vriend'

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: