Julie Steyaert

Zij is er één van de cinematografie, ik één van de literatuur. En ja, dat is compatibel. – Hoewel ik blijf vasthangen aan dat boek dat altijd beter is dan de film. – Julie Steyaert woont en werkt in Londen als Camera Trainee. Ze stond al op set met Jude Law, Helen Mirren en Elle Fanning en in eigen land werkte ze onder meer mee aan Gevoel voor tumor en De twaalf. Niet de minste dus! Julie keerde noodgedwongen terug naar België en vult nu hier haar dagen.

Hoe verandert de lockdown je job?

Ik was net begonnen aan een nieuw filmproject in Ramsgate voor zes weken. Na één week zijn we moeten stoppen. Alle film- en tv-producties die al aan het draaien waren in de UK zijn stopgezet. De producties die nog moeten beginnen zijn allemaal uitgesteld. Op dit moment wordt er niks gedraaid en ben ik dus werkloos. 

Stel je nu orde op zaken of ga je op zoek naar nieuwe producten en/of manieren om je business verder uit te bouwen?

Op persoonlijk vlak heb ik me wel enkele weken kunnen bezighouden met kleine en grotere klusjes thuis bij mijn ouders.. Ik kan heel moeilijk stilzitten. 

Ik ben dan zelf gaan zoeken in welke sectoren ze hulp nodig hebben. Zo begin ik deze week tijdelijk in een tomatenkwekerij te werken. Ik hoop dat ik toch zo mijn steentje kan bijdragen aan de economie.

Heb je nieuwe talenten en passies ontdekt? Welke? 

Ik heb voor de eerste keer in mijn leven vol au vent gemaakt! Een groot succes. 

Ook heb ik mijn oude rolschaatsen van zolder gehaald en ga ik enkele dagen per week gaan rollen.

Outfit tijdens lockdown: sweatpants of jeans?

Uhmmmm, tegen mijn zin jeans, want door mijn onverwachtse terugkomst uit Londen liggen mijn meeste cosy kleren nog daar… FML

Favoriete films dan maar – je naar boeken vragen zou bijna heiligschennis zijn.

Na Parasite ben ik Bong Joon Ho zijn oudere films beginnen kijken. Mother en Snowpiercer (zijn Engelstalig debuut) zijn zeker de moeite. Zelf staat Memories of a Murder op mijn lijstje. Nog enkele aanraders:

  • Short Term 12
  • Foxtrot
  • A Ghost Story
  • Portrait of a Lady on Fire

Favoriete app op je smartphone en waarom?

Tijdens de quarantaine heb ik de app Houseparty ontdekt. Hier kan je met je vrienden verschillende spelletjes spelen. Letterboxd blijft mijn favoriete app om al mijn bekeken films en watchlists bij te houden.

Wat is het eerste dat je na de lockdown zal doen?

Hopelijk nog even tijd spenderen met vrienden hier in België en mijn verjaardag ‘hervieren’ voor ik terug naar Londen vertrek.

Julies portfolio checken en haar boeken doe je hier.


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: