Jonas van Renaissance

Jonas was ooit barista bij Starbucks, verkocht daarna ballen bij Balls & Glory en runt vandaag zijn eigen broodjeszaak Renaissance in het hartje van Gent. Mensen durven omrijden om voor de volle 200% van een wel zeer rijkelijk belegd broodje te genieten. Klassieker van het huis? Broodje Angelo met gebakken kipfilet, spek, groentjes en een goed vettig sauzeken.

Wat doe je om je klanten enthousiast te houden?

Ik probeer via social media af en toe iets te posten, maar faal daar hopeloos in. Misschien dat dit interview en de confrontatie met mezelf daar verandering in zal brengen. FINGERS CROSSED! 🤞

Hoe verandert de lockdown je job?

Het is volledig anders. Toen de federale regering besloot om de scholen te sluiten ben ik daar in meegegaan. Ook is het zo dat we bij Renaissance met een hoog aantal klanten per dag zitten. Het zou dus niet verantwoord geweest zijn om het risico te nemen open te blijven met de kans op besmetting.

Stel je nu orde op zaken of ga je op zoek naar nieuwe producten en/of manieren om je business verder uit te bouwen?

De menukaart wordt aangepakt, ook hebben we grote kuis gehouden en de stock op orde gezet. In mijn privéleven heb ik van alles kunnen doen waar er anders geen tijd of goesting voor is. Zo zijn garage en inkomhal eindelijk eens opgeruimd. Ook let ik wat meer op mijn voeding en sport ik zoveel mogelijk.

Heb je nieuwe talenten en passies ontdekt? Welke? 

Fulltime huisman en in die rol kan ik mij uitstekend vinden! Ons dochtertje van 10 maanden is nu thuis en het is gewoon zalig om elke dag bij haar te kunnen zijn en haar elke dag te zien evolueren of deugnieterijen zien uithalen! Ook kan ik de tuin wat op orde zetten en elke middag koken. Ja, mocht het financieel haalbaar zijn, ik stop direct met fulltime werken en leg mij volledig toe op mijn gezin!

Outfit tijdens lockdown: sweatpants of jeans?

Sweatpants – maar dat is niet anders dan anders!

Favoriete films en series?

  • When they see us (serie)
  • Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (film)
  • Beiden schokkend en waargebeurd. 

Favoriete app op je smartphone?

Spotify! Van muziek word ik gelukkig. Ik kan bijvoorbeeld uren naar 1 liedje op repeat luisteren en volledig wegdromen. Zalig!

Wat is het eerste dat je na de lockdown zal doen?

Eens langs mijn vader gaan. Videochat is niet echt iets voor hem en zo ziet hij zijn kleindochter nog eens! Iets waar elke grootouder wel naar uitkijkt.

Na de lockdown van een heerlijk broodje genieten doe je in de Lange Violettestraat 42 in Gent.
Neem alvast een kijkje op de website.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: