David van David Carter

David Van de Velde is de kerel die je nodig hebt om je feestje aan elkaar te breien. Met zijn alter ego David Carter schuimt hij naast de Overpoort ook heel wat privéfeestjes af. Dus: put on your dancing shoes en ga alvast eens luisteren op Davids Sound Cloud.

Wat doe je om je klanten enthousiast te houden?

Ik denk dat het in deze tijden zeer belangrijk is om nog meer dan voorheen via social media contact te houden met je klanten.

In mijn geval zijn dat de volgers die in normale omstandigheden dagelijks content te zien krijgen van feestende studenten in de Overpoort en champagne die vloeit in de discotheken.

Momenteel probeer ik deze te vervangen door de zogenaamde throwbacks met content die ik nog niet eerder online zette.

Hoe verandert de lockdown je job?

Als DJ valt het nachtelijke werk uiteraard volledig weg, al probeer ik deze situatie in de mate van het mogelijk toch een positieve twist te geven.

Zo ben ik na enkele jaren toch eens kunnen beginnen aan het uitmesten en sorteren van mijn muziekcollectie. Ook mijn boekhouder zal tevreden zijn aangezien de papierwinkel nog nooit zo in orde is geweest ;-).

Stel je nu orde op zaken of ga je op zoek naar nieuwe producten en/of manieren om je business verder uit te bouwen?

Zoals veel zelfstandigen die verplicht hun activiteiten moesten stopzetten ben ik inderdaad de lockdown begonnen met het klassieke to-do lijstje.

Nu ik bijna alle taken op dat lijstje heb kunnen doorstrepen, probeer ik manieren te bedenken om toch actief te blijven zonder effectief mensen op de dansvloer te hebben.

Zo ben ik bezig met het opnemen van mixtapes die je online kan beluisteren. Daarbovenop is dit misschien het uitgelezen moment om aan eigen producties te beginnen denken!

Ook kijk ik samen met mensen die in deze corona-tijden normaal in het huwelijksbootje zouden stappen hoe we hun feest op een andere datum nog onvergetelijker kunnen maken.

Heb je nieuwe talenten en passies ontdekt? Welke? 

Aangezien de keuze aan outdooractiviteiten in deze tijd vrij beperkt is, ga ik regelmatig fietsen of wandelen met mijn vriendin. Zo hebben we in ons prachtige Gent al parkjes ontdekt waar we anders nooit zouden komen.

Ik ben mijn studies als ICT’er opnieuw aan het opfrissen met zelfstudie. Zo heb ik al enkele interessante projecten kunnen afwerken die voor anderen nuttig kunnen zijn in dit corona-tijdperk.

Momenteel ben ik bezig aan een webshop voor een zaak die enkel nog afhaalmaaltijden mag aanbieden.

Outfit tijdens lockdown: sweatpants of jeans?

Laat ons zeggen dat hier de afgelopen weken vooral onesies en trainingsbroeken worden gewassen ;-). Comfy is the new stylish!

Favoriete boeken?

Ik ben nooit echt een boekenlezer geweest. Geef mij maar een goede film, een zak chips en een glas rode wijn!

Favoriete app op je smartphone?

Momenteel ben ik wat aan het experimenteren met apps zoals Unfold en Mojo om de content op bijvoorbeeld Instagram wat visueler en interactiever te maken.

Verder ben ik een fan van de meest onnozele games uit de App-store, zo ben ik al enkele weken verslaafd aan “Golf Battle”! Zo doe ik toch nog iets van sport 😄

Wat is het eerste dat je na de lockdown zal doen?

Dat is intussen een lange lijst aan het worden! Vreemd genoeg kijk ik uit naar de dag dat ik opnieuw 10 keer op een avond hetzelfde nummer als verzoekje krijg en we ons gewoon terug kunnen amuseren!

Ook mijn ouders en grootouders bezoeken staan bovenaan op de lijst!
Laat ons hopen dat we snel terug het normale leven kunnen hervatten en kunnen klinken op onze gezondheid! 😉

Tot op de dansvloer!

Davids deuntjes all day long? Die kan je vinden op Soundcloud en Mixcloud.
Nog op zoek naar een dj voor je vrijheidsfeest na de corona quarantaine? stuur een mailtje naar bookings@davidcarter.be of surf naar https://www.davidcarter.be/index.html

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: